2014-09-24 | 14:48:46
» Sandwich glass
Av Tina Nordström:
Kolla på länken om ni vill se hur hon gör..
Du behöver:
- 500 g chocolate chip cookies
- 150 g mandelmjöl eller hasselnötsmjöl
- 125 g smält smör
- 2 nypor havssalt
- 2 l vaniljglass
- 4 dl dulce de leche (kolasås)
- färska hallon och vinbär till servering
- Klä en bakform med måtten 30x18 cm med bakplåtspapper. Smula kakorna och blanda dem med fingertopparna med mandelmjöl, smält smör och salt till en smulig massa. Tryck ut hälften av smulorna i botten av formen och låt formen stå i frysen i cirka 15-20 minuter.
- Ta ut formen och fördela glassen till ett jämnt lager på smulorna. Tryck till ytan med en bakspatel eller stekspade. Låt stå i frysen igen i minst 45-60 minuter så att glassen "sätter sig".
- Värm försiktigt kolasåsen i en kastrull så att den går att hälla. Ta ut formen ur frysen och ringla toffeesåsen över glassen, sätt in i frysen igen och låt stelna.Täck alltsammans med resten av kaksmulorna och låt formen stå i frysen igen i minst 2 timmar innan servering.
- Skär i bitar som du gärna kan linda in lite snyggt i brunt bakplåtspapper vid servering. Det går förstås också bra att servera barsen på tallrikar med färska bär som tillbehör.
2014-09-24 | 14:43:24
» Livet är allt bra
Hejsan!
Just nu sitter jag med en fet godispåse och pluggar in 42 instuderingsfrågor sen imorse, tog sisodär 5 timmar. Nu är jag matt och trött och behöver en paus med blogg, tv och mat. Blir tacos!
Imorse var jag på H&Ms VIP shopping kl 07:30 Zzzz när dom bjöd på frukost och 20% på hela sortimentet, köpte underkläder i alla fall. Ska nämligen till Örebro på fredag och storshoppa med lillasyster och mor. Blir en hel dag där med god mat (sushi) och lite annat.
I helgen hände de grejer, syster blev 11 år så vi hade firande för henne med hemmagjord sandwichglass och så fick min kusin en liten dotter, Agnes! Så himla söt unge.
Jag beställde även mitt löshår från Amberbird, 60g i färg 613. Så får hoppas de passar.. Passade även på att färga håret som blivit riktigt mörkt av utväxten. Behövdes verkligen en uppfräschning.
På Paradise Hotel kom Samir in i huset. Hur kung är inte han! Störtskön att se på. Love it!
Annars så har jag packat upp ännu mer här hemma och spanar vidare på möbler..
Finns inte så mycket mer att säga atm..
2014-09-18 | 17:52:00
» Hejsan hoppsan
Tiden går verkligen fort när man har något att göra. Har skoluppgifter att göra hela tiden eller plugg till tentor och om det inte är det är det nått hemma. Full rulle är skönt ändå! Men nu är jag hemma och tagit helg och är dunderförkyld så försöker friskna till. I helgen vankas det födelsedagskalas för lillasyster, 11 år! helt sjukt vad tiden går fort. Det har även varit val som väckt många känslor.. men det är väldigt spännande att följa vad som kommer hända nu.
Just nu skriver jag uppe lite saker jag ska fixa till löning, fick tydligen semesterersättningen nu så det var en trevlig överaskning! Så ska fixa nya hår extensions igen hade jag tänkt och fräscha till mig lite, en ny höstlook. Love it! Jag har funderat på Tape On, passar nog min hårtyp bäst som är väldigt tunn och fintrådig. Men det är en av de varianter som inte riktigt.. slagit igenom här i Svergie ännu.
De ska hålla i 8 veckor men kan hålla upp till flera månader beroende på hur mycket man sliter på håret och tar hand om det. Lite osäker på var ifrån jag vill handla då jag ändå inte vill lägga ut en förmögenhet på håret.
Men jag kommer visa före- och efterbilder när jag väl bestämt mig och vad jag tycker om det.
2014-09-04 | 23:04:00
» Daimbiskvier
Var hemma hos min goa vän Anna för några dagar sedan och hon hade gjort Daimbiskvier och från och med den studen insåg jag att jag är förälskad. Inte vart så jätteförtjust i biskvier innan men hallelujah! detta är gott.
Från Linasmatblogg.se
Till 20 st biskvier….
Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Fler bilder finns på hennes blogg.. http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2013/10/29/daimbiskvier-steg-for-steg/
2014-09-04 | 22:54:34
» Så många val
Ja egentligen är det ju bara ett val men hur sjutton ska man ha koll på alla partiers åsikter och förslag i riksdagen!? Jag tänkte att jag skulle läsa på lite grann om framför allt fokusera på deras förslag om förändringar i skolan och för lärarna då min framtid ligger inom detta området och det tar ju några timmar att kolla igenom det samt att läsa på lite om de övriga punkterna.. men vill ju välja något som har något vettigt att säga överlag.
Om jag ska vara ärlig har jag aldrig vart insatt i politiken men efter man läser på blir man intresserad och vill vara delaktig! Jag tror i alla fall att jag bestämt mig, har ni?
2014-09-04 | 22:46:36
» Linas matkasse
Tänkte göra en sammanfattning på andra rätten i första påsen från Linas Matkasse samt den första rätten i den nya jag fick häromdagen.
Den andra rätten var en vegetarisk carbonara, gott helt okej. Proteinet var sojabönor men ja sakna något animalisktkött där i. Fast överlag gott!
I påse nr 2 fick ja allt här med..
Där rätterna då är gjorde utifrån färska torskfiléer, kalvfärs och kyckling!
Sen även mycket grönt som alltid är trevligt att ha i maten.
Jag gjorde torskrätten häromdagen men smetade inte ihop allt i en och samma form utan delade upp såsen, grönsakerna och fisken. Men det var en del moment och kryddor i det här som gjorde att det smakade väldigt bra! Utseendet inte lika bra. Citrongräs, thaigrönsaker och kokosmjölk bl.a.
Gott som sagt och ska bli väldigt spännande och pröva kalvfärsen till helgen! Återkommer om detta.